Over Heleen

Ik ben Heleen Langeveld

Vrouw van…, moeder van…, ex van… baasje van, en vooral van Heleen. Al het bovenstaande is zo, en al die rollen koester ik. Mezelf worden echter is waar de laatste jaren de focus op lag. Het is natuurlijk niet zo dat ik al die jaren daarvoor Heleen niet ben geweest. Ik had alleen, net als jij, heel wat gedrag aangeleerd om rechtop te blijven staan dat mij in de weg was gaan staan. En kreeg voldoende signalen om eens te gaan onderzoeken wat ik nu werkelijk wil, wie ik werkelijk ben (ook als mijn gedrag hier niet altijd bij aansluit).

Herpositioneren

Wat doe ik en wie ben ik. Om het één te ont-dekken is onderzoek van het ánder wel nodig. In 2014 ben ik bewust begonnen aan persoonlijke ontwikkeling, vanuit nieuwsgierigheid, behoefte mij te voeden met wat belangrijk was en is voor mij. Mij te verbinden met mensen met dezelfde interesse, en zonder mij daar toen bewust van te zijn, van hen te leren. Ik heb weer leren leren. Ofwel, ik heb geleerd mij weer te mogen ontwikkelen, te mogen groeien, om zo een bijdrage aan andermans ontwikkeling te kunnen geven. Dat had ik niet helemaal voorzien van te voren, het blijkt mij 100% te passen.

Opleiden en ontwikkelen

Opleidingen bij De eerste verdieping in Delft, waar ik nog altijd mijn hart ophaal door in opleiding te blijven en opleidingen te assisteren hebben mij enorm geholpen delen van mijzelf te durven onderzoeken en omarmen. Een veilige leerplek voor persoonlijke ont-wikkeling. Een springplank naar nóg meer leren en ontwikkelen. Ook de trainers bij dit instituut blijven nieuwsgierig en leren, ik blijf dus graag bij hen in de buurt.

Deel-je-tijd – de opbouw

In dezelfde periode onderging ik een verandering in werksituatie. Pijnlijk destijds, achteraf had het niet anders kunnen lopen en gaan zoals het is gegaan en was het perfect timing. Ik ben Om de Tafel bijeenkomsten gaan organiseren onder de naam Deel-je-tijd. Samen praten en onderzoeken over vast zitten in een bepaalde situatie (dat was destijds vooral werkenzoekend zijn), en hoe daar weer beweging en verandering in te krijgen (ook al bleef de verlangde baan uit). Tijd delen, ervaringen delen, emoties delen.

En zo groeide en ontwikkelde ik door met Deel-je-tijd. Er kwamen coach-vragen, ik creëerde mogelijkheden om coachvragen in diverse vormen te onderzoeken. Wandelingen, themadagen, coach-trajecten. En het opleiden ging en gaat lekker door. Inmiddels zit ik in het certificeringsjaar tot internationaal NLP trainer. Wie had dat gedacht, en wat past het! Coachen en Trainen, ja natuurlijk! Ondertussen gebruik ik volledig mijn eigen naam om aan te geven wie ik ben en wat ik doe. Mijn bedrijf heet Deel-je-tijd, en je zal mij vooral tegenkomen als Heleen Langeveld Coaching. Zodat je meteen weet met wie je te maken hebt en wat ik doe.

Het heden en de toekomst

Inmiddels heb ik een groeiende en bloeiende praktijk voor Coaching en Training, een lekkere eigen werkruimte met voldoende plek om zelf groepen te ontvangen.

Aanbod

Het programma dat ik aanbied is altijd in ontwikkeling en altijd gedreven vanuit willen verbinden. Ik met jou, jij met mij. Jij met een ander, de groep. Om te leren, te spiegelen, te delen. Allemaal gericht op bewustwording. Denk aan coaching, training. In mijn eigen werkruimte organiseer ik Om de tafel bijeenkomsten vanuit een thema of onderwerp, verdiepingavonden NLP, kennismaking met NLP, workshops, intervisie-begeleiding.
Bij en voor De eerste verdieping in Delft assisteer ik opleidingen, ben ik assistent trainer, trainer en coach. Tevens voer ik adviesgesprekken, of toeleidingsgesprekken zoals ik ze zelf graag noem, naar de mooie opleidingen die De eerste verdieping biedt.

NLP op het werk, in het onderwijs, om de tafel

En ik heb wensen, om mij persoonlijk te blijven ontwikkelen en ontwikkeling aan te bieden. Graag breng ik NLP op de werkvloer, bij jouw organisatie, in welke sector je dan ook werkzaam bent. Verhelderen is altijd verbindend en inspirerend. NLP gaat zo ontzettend over contact maken, met jezelf EN de ander. Dus ja, zeker ook binnen jouw bedrijf. Teamtrainingen, persoonlijk coaching. Het kan allebei.

Een andere grote wens, is om NLP en opstellingenwerk het Onderwijs in te brengen. Leerkrachten, onderwijzers, docententeams te leren over NLP, Systemisch Werk, en middels opstellingen te laten ervaren wat jij als leerkracht brengt, wil brengen, hoe je nog meer aansluiting kan maken naar en met het kind, de jongeren. Binnen de werkdruk, resultaten, planning, wat kun je vanuit je eerste natuur doen om het kind te zien en veiligheid te bieden, omdat het kind ervaart dat er echt plek is voor het kind, met alle toeters en bellen die het iedere dag mee naar school neemt.

Weet je mij te vinden?

Heb je een vraag over mijn aanbod en hoe dit aansluit op jouw vraag, neem gerust contact met mij op.

heleen@deel-je-tijd.org

Of bel mij gewoon even op! 06-50620515

Werkruimte: Steenplaetsstraat 11J – Rijswijk

Opleidingen bij De eerste verdieping – Delft

Systemisch Werk (2014)

Systemisch Werk – begeleiden (2015)

Beide opleidingen ook geassisteerd

NLP Practitioner (2015-2016) (opleiding tevens geassisteerd)

NLP Master Practitioner (2016-2017-gecertificeerd)

Meesterlijk Trainen (2017-gecertificeerd)

NLP Trainer (2018 gecertificeerd)