NLP verdiepingsavond

4 juni – via #zoom

Aanmelden: https://1e-verdieping.nl/zoomRequest.php

Had jij al een keer mee gedaan met de zoom-verdiepingsavonden?

In maart, toen de deuren van mijn praktijk sloten, en de trainingen bij De 1e verdieping afgebroken werden omdat wij massaal in Nederland mee werkten aan #flattenthecurve om Corona terug te dringen, groeide mijn behoefte aan contact.

Dat is reuze verklaarbaar. Angst kan niet tegen contact en verbinding. Angst en openheid zijn er niet tegelijkertijd. Angst kan er heeeel lang dicht bij zijn, en is er niet op die momenten dat je in contact bent, in verbinding bent. Met een ander, dat is heel helpend.

Zodra je uit contact gaat, door even weg te kijken, een gedachte toe te laten, een beeld voor je te halen, kan de angst er zomaar weer zijn, maar contact haalt je naar het hier en nu, en daar is geen angst. Angst gaat over wat er is geweest, en op wat er nog gaat komen, maar niet over nu.

NLP Verdiepingsavond via #zoom

Hier en nu

Dat was toen, contact heeft mij geholpen. Steeds vaker momenten van, laten we zeggen ‘hier en nu’, hielpen mij weer uit de vernauwing in mijn denken en bracht ruimer zicht op wat er aan de hand was. Ik kon weer andere beslissingen nemen. Voelde weer vaker en beter wat ik nodig had. Zoals iets uit spreken, meer slaap, geruststelling, tranen, of juist lachen met elkaar.

En als jij bij de zoom-avonden was, dan neem ik aan dat jij dit ook zo voor jezelf hebt ervaren, of bijna zo, of een beetje zo. In jouw eigen woorden, of je ziet het zo voor je, misschien voel jij het vooral zo. Dat de connectie die je in de zoom-avonden hebt ervaren jou hielpen weer meer en meer te voelen en te weten wat je nodig had.

Het hielp mij op een andere manier contact maken met mijn partner. Midden in die angstweken botsten we nogal en flink. En dat veranderde weer, naarmate ik via contact met anderen meer contact met mijzelf kreeg. Het hielp mij meer ruimte aan mijn kinderen te geven om hun weg in al die veranderingen te vinden, het hielp mij mijzelf meer ruimte te geven in het vinden van mijn weg in al die veranderingen.

Heleen Langeveld in gesprek met…

Bewegwijzering

En daar gaat het wat mij betreft steeds weer om. Je weg vinden. Weer vinden. Afdwalen en je weg ook weer terugvinden, om je weg te vervolgen.
Want we dwalen af, nemen eens een zijweg, de weg is kalm, en soms ruig. Dan eens een beer op de weg, een flinke hoosbui, soms moeten we langer blijven op de plek waar we tot stilstand zijn gekomen.

En de bewegwijzering op mijn weg, dat is voor mij (o.a.) NLP. Leren over modellen, en deze modellen leren leven. Steeds maar weer leren door die modellen. Hoe vaak ik niet denk aan het communicatie-model, de neurologische niveau’s, en (favoriet) het 4 staps leerproces… zo helpend om mij te realiseren waar ik dan in het leerproces zit. Oh ja, ik ben aan het leren. Veranderingen brengen mij, hup, zo weer het leerproces in, ook al wil ik niet. Mij, maar jou ook. Trust me, zo gaat dat.

Six Human Needs

Nog zo’n helpend model… de zes basisbehoeften, six human needs, van Tony Robbins. Op Youtube zijn hier al heel veel filmpjes en uitleg over te vinden, bij De eerste verdieping hebben we er ook een podcast over gemaakt. Alvast lekker naar luisteren! En tijdens de zoomavond van 4 juni ga ik je ook over dit model vertellen en je gaat er met elkaar mee aan de slag.

Want in het doen zit het leren. Echte leren. Dan zakt de kennis die je met je hoofd hebt opgedaan je lijf in. In dat proces gaan we ervaren: nu snap ik het. Ook dit is weer een proces. Een model is niet een eindpunt, ook niet een startpunt, maar de bewegwijzering op je pad.

Praktisch

Je kunt je aanmelden, of je nu al wel of geen NLP Practitioner hebt gedaan, bij De eerste verdieping via onderstaande link:
https://1e-verdieping.nl/zoomRequest.php

Je ontvangt na aanmelding een mail met de sessiecode en het wachtwoord om op 4 juni deel te kunnen nemen aan de online avond

We starten 4 juni om 19:30 en ronden af om 21:00 uur.
Het is fijn als je 5 minuten vooraf klaar zit, zodat we met zijn allen om tijd kunnen starten.

Kom je zoomen op 4 juni? Het beloofd weer een mooie avond te worden!

Tot #zoom!

Liefs, Heleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.