Om de Tafel over stress

Wat is nou stress

Wat gebeurt er bij jou als je stress ervaart. Meestal gaan we dan bepaalt gedrag vertonen. Soms herken je dat van jezelf. Heel vaak niet eens. Sommige weten eigenlijk niet anders dat dat ze iets doen (gedrag) als reactie op stress. Want dit doen ze al heel lang. Hmm, ik herken mijzelf hier wel in. Inmiddels heb ik hier meer zicht op gekregen, maar jaren lang wist ik niet dat wat ik deed dat dat allemaal een reactie op stress was. Eigenlijk wist ik niet echt wat stress was. Geen idee wat er in mijn lijf uit en aan ging (en gaat) als ik stress ervaar. Geen idee dat ik inmiddels in een fase van mijn leven terecht was gekomen dat ik eigenlijk nooit geen stress ervoer. Alles was stress in mijn lijf. En omdat het er altijd was, was ik vergeten dat het ook anders kan. Alhoewel… iets in mij tikte mij wel op mijn schouder (spreekwoordelijk dan). Man, wat was ik ongelukkig, in werk, in relatie, in vriendschap, in moederschap. Dat wist ik best aardig te verbergen, bij de een beter dan bij de ander, voor mijzelf ook trouwens.

Verlangen of noodzaak

Gelukkig bracht iets mij in beweging. Noem het verlangen, noem het noodzaak. Ik ging weer leren. In dit geval ging ik naar de opleiding Systemisch Werk. Ik ben een heleboel van die opleiding vergeten, er kwam een heleboel niet binnen. Nou, wel binnen dus… onbewust, want het heeft een boel in beweging gezet. Het heeft mij onbewust weer in veiliger vaarwater gebracht, zachtere schouders, iets meer open. Niet meer huilen om een waas tussen mij en de wereld te creëren, wel huilen om het opgeslagen verdriet langzaam te verdrieten. Ruimte kreeg ik, ik kreeg weer lucht. Lucht, zuurstof, dat hard nodig is om het leven te leven.

Inmiddels weet ik zoveel meer over stress, lijf, leren, bewustwording, contact, verbinding, verandering. En ik wil dit zo graag met je delen. Jou een puzzelstukje aanreiken om meer zicht op jezelf, je menszijn te geven. Zodat ook jij weer meer contact kan maken met jezelf, verbinden aan en met wat voor jou belangrijk is. Kennis vergaren, ervaring opdoen, ontdekken wat jij voor jezelf kan doen, anders dan tot nut toe, delen met anderen… kom lekker leren!

Om de Tafel over stress – wie wat waar

  • Vrijdag 24 mei 2019
  • 10.00 tot 13.00 uur
  • Steenplaetsstraat 11J – Rijswijk
  • Ruimte voor 8 deelnemers
  • €25,00 inclusief koffie, thee, sap en lekkers
  • Aanmelden en vragen: heleen@deel-je-tijd.org

Wat staat er op de agenda?

Wil je weten wat er nog meer gebeurt in mijn werkruimte? Kijk even bij AGENDA. Er staan een aantal NLP Verdiepingsavonden gepland. Wil je meer weten over coaching, dat kan natuurlijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.