Mijn ervaring met de adem

Durf

Ik durfde een heleboel niet in mijn leven. Al herkende ik het niet zo als ‘niet durven’. Ik had gewoon ijzersterke argumenten om aan bepaalde zaken niet te beginnen, de dingen te laten zoals ze waren, anderen een beetje voor gek te verklaren, dan hoefde ik er zelf niets mee. Alleen… wat was mijn wereldje klein geworden, wat was ik moe, wat buffelde ik maar door, wat voelde ik mij leeg en lachte ik dat weg.

En nu? De afgelopen jaren heb ik veel aan bewustwording gewerkt, en het laatste jaar heb ik in mijn aandacht de ademhaling meegenomen. Wat een stroomversnelling! Ik leef weer, zo voelt het echt. Ik zwem weer in de zee, dobber zelfs in mijn eigen badje in de tuin om de kou dagelijks te kunnen ervaren, ik sta op mijn kop, beoefen in de ochtend yoga, mis dansen, maar doe dat dan ook maar gewoon in de woonkamer, ik ga aan wat ik spannend vind, sprong van 10 meter hoogte van een rots de rivier in, spreek mij steeds vaker uit (oeps), maak echt andere keuzes en beslissingen, voel zoveel vaker de energie werkelijk sprankelen door mijn lijf. En voel daardoor ook veel beter wat ik nodig heb. Een perfect leven? Welnee. Een gezonder leven, vitaler leven, energieker leven, met beter weten wat ik nodig heb, beter weten wat ik wil: JA!

Ademhalen als ingrediënt van een lekkere taart

Ademhalen is voor mij een belangrijk ingrediënt tot meer verbinding met mezelf/jezelf voelen. Ook je denkpatronen onderzoeken en (waarschijnlijk) veranderen (NLP), systemisch naar jezelf en je gezin van herkomst kijken, jouw doel(en) ontdekken, fysiek met jezelf aan de slag gaan om je voelbrein weer in beweging te zetten, zijn ingangen en ingrediënten tot je beter voelen. Beter voelen in jezelf en met jezelf. Dat gun ik iedereen. En ik begeleid je hier graag bij. Door middel van coaching, training en ademhaling.