In gesprek met…

Zoomen

In de tijd dat we massaal naar binnen gingen, pas op de plaats, heb ik mijn weg gevonden naar contact maken en dit delen met jou. Ik leek zeeën van tijd te hebben in de tijd van de intelligente lockdown. En toch, dagen vlogen voorbij. Werk aan de gang houden, nieuw werk creëren, thuisonderwijs begeleiden, hulpbronnen voor mijzelf ontwikkelen en toepassen. Ik had het maar druk in de voorjaar en zomerperiode. Mijn behoefte aan contact en misschien wel het verleggen van aandacht bracht mij naar twee zoom-gesprekken met voor mij heerlijk inspirerende mensen.

Binnenwereld naar buiten brengen

Want, inspirerende gesprekken, ik ben er dol op. Wat precies een inspirerend gesprek is… voor mij is dat als ik iemand beter leer kennen, doordat diegene diens binnenwereld deelt. Binnenwereld? Ja, wat voor diegene belangrijk is, wat iemand heeft geleerd en ontdekt over zichzelf. Gesprekken die gaan over bewustwording, bewustwording op onze sturing achter ons gedrag. Daar heb ik het graag over. Dan zie ik mensen gaan sprankelen.

Sprankels

Mensen gaan sprankelen als ze zicht krijgen op hun krachten, kwaliteiten, waarden. Als ze zien, en ervaren dat ze in staat zijn innerlijk te groeien. Groei ervaren is een krachtpatser, geeft vertrouwen en laat zelfliefde glinsteren.
Deze momenten van sprankels, glinsteringen, vonkels, die inspireren mij. Dus die zoek ik op. Want die kan ik in deze tijd goed gebruiken. En daarom ga ik in gesprek met leuke mensen, interessante mensen, mensen die ik goed ken, of juist nog niet ken. Over hoe zij in deze tijd met verandering omgaan, waar zij mee bezig zijn, wat zij leren, wat zij nodig hebben om in groei en bloei te blijven (of weer te komen). Over coaching, NLP, kwaliteiten. Over ‘voor je zelf zorgen’, relaties, moederschap. Over beslissingen nemen en met veranderingen meebewegen. Van alles dus!

#2 In gesprek met: Babs Geurts

In gesprek met Babs Geurts – AD(H)D coach in Amsterdam

Allebei op onze eigen manier ervaren we dat we anders zijn. Soms voelen mensen dat al jaren, zijn zij zich hier bewust van. Soms zeggen mensen onbewust tegen zichzelf: zie je wel, ik ben anders. Ik herken vooral dat ik tegen mijzelf zei (zeg): doe het goed, doe het zoals anderen. Ik weet dat dit universele gedachten zijn, ook al gebruiken we allemaal eigen woorden hiervoor. Inmiddels leer ik van mensen die anders zijn. Ze zijn een voorbeeld voor mij, althans, steeds vaker. Soms ben ik toch weer bang dat ik niet zoals de ander ben. Sjit.
Ik wilde graag met Babs praten. Ik word zo blij van haar hardop brainstormen. En bij het plakken en knippen van dit gesprek viel het mij op hoe vaak zij het heeft over structuur. Gemis ervan, het moeten van structuur, wanneer ze het kan, wat er gebeurt als het er niet is, waar ze bang voor is als het er teveel is. Zo’n gesprek dat mij na het plakken en knippen alleen maar nieuwsgieriger maakt. Wie weet… kom ik bij Babs ook nog eens terug.
Een leuk gesprek, in Corona tijd, over coachen, meditatie, leerproces, veiligheid, structuur… maar de structuur zelf raakten we al vlot kwijt.
Veel plezier!

Wil jij kennismaken met Babs? Haar praktijk is in Amsterdam en ze werkt heel graag met jou!

babs@inktviscoaching.nl


#1 In gesprek met Marieke Rolloos

Het eerste gesprek is met Marieke Rolloos. Marieke en ik kennen elkaar goed, alhoewel ik nog maar één of twee keer bij haar thuis ben geweest, en zij nog nooit bij mij. Toch hebben we elkaar vaak ontmoet, en veel van onze binnenwereld met elkaar gedeeld. In kwetsbaarheid elkaar gezien en gehoord. En daardoor van elkaar geleerd. En daardoor van elkaar gaan houden.

Ik heb genoten van het gesprek met haar. Het was veilig om dit experiment met haar te beginnen. Achteraf zeg ik: ik ben nog nieuwsgieriger. Ik heb, omdat ik haar wilde laten vertellen, een hoop vragen laten liggen. Voor nu is dat helemaal oke… leerproces. Ik kom vast nog eens bij haar terug om nog een keer een kijkje te krijgen in haar binnenwereld.

In gesprek met Marieke Rolloos – creatief onderneemster

Liefs, Heleen

Heleen Langeveld – coaching en training in persoonlijke groei