Familie Opstellingen

Familie Opstellingen – Thema Opstellingen

Kennismaken met Familie Opstellingen? Wat is het, hoe gaat dit in zijn werk? Wat kan werken met opstellingen voor jou betekenen?

Heb je al eens kennisgemaakt of gewerkt met Familie Opstellingen, met een vraag over jezelf, over dat je in bepaalde situaties doet wat je doet, dat je voelt wat je voelt, en dat je in relatie daarmee wil kijken naar het gezin waar je uit komt. Misschien betreft je vraag over het gezin dat je nu vormt. Misschien heb je een relatie-gerelateerde vraag, kind-gerelateerd, werkgerelateerd, gevoel-gerelateerd. Dat kan allemaal. Wij kunnen hier met een opstelling naar kijken.

Werken met een vraag lost niet zozeer je vraag op, maar geeft je inzicht. Inzicht in de plek die jij neemt in deze situatie, inzicht over de balans in deze relatie. En ja, vaak ‘lost’ het ook iets op. Een opstelling is een mooie krachtige gelegenheid om te benoemen waar het wérkelijk over gaat, wat er gemist is, wat het verlangen is, wat er gedragen wordt uit liefde voor het systeem. Noem het de bron van de vele patronen die wij als mens ontwikkelen. De bron benoemen geeft vaak een enorme zucht van verlichting.

Wil je jouw vraag onderzoeken, leren over de wetten van het opstellen, representant staan of leren door te kijken, aanschouwen?

Je bent van harte welkom

Voor wie?

Voor als je interesse hebt Systemisch Werk. Als je nieuwsgierig bent naar jezelf en je omgeving. Als je zin hebt in ‘als vanzelf leren’, leren door aanwezig te zijn.
Als je behoefte hebt mensen te ontmoeten met dezelfde nieuwsgierigheid.
Werk je met mensen, in de zorg, in het onderwijs, in de opvang?
Voor als je met collega’s samenwerkt, een team aanstuurt, of aansturing ontvangt.
Voor jou als je kampt met bepaalt gedrag waar je anders naar wilt kijken. Zoals dat je moe bent, boos, teruggetrokken, gespannen, geïrriteerd, veel in je hoofd. Dat je last hebt van je omgeving, gedoe op je werk, dat het niet lekker loopt binnen je relatie, dat je je zorgen maakt over je kinderen, dat je veel twijfelt of je ‘alles wel goed doet’.

Opstellingen in het onderwijs

Een prachtige plek om te werken met opstellingen is in het onderwijs. Een klas is een eigen systeem, vol kinderen en een leerkracht die allen hun eigen systeem altijd meenemen. Systemisch Werk gaat heel erg over ‘hoe neem ik mijn plek’, ‘welke plek is er voor mij’, ‘hoor ik erbij’, ‘word ik gezien’, ‘hoe behoud ik plek’. In alles wat we doen, van guppen af aan, spelen dynamieken over geven en nemen, schuld en onschuld.

Hoe mooi is het als leerkracht om meer te leren over de drie basiswetten van waaruit wij werken met opstellingenwerk. Middels oefeningen ervaar je wat het brengt als er ordening is in het systeem.

Leer jouw leerling met andere ogen bekijken. Een prachtige manier om zicht te krijgen op drukke klassen, leerlingen die veel aandacht vragen (op welke manier dan ook), te ervaren hoe je als docent aanwezig kan zijn door minder hard te werken.

Wil je hierover in overleg? Neem gerust contact met mij op. En lees er meer over onder: workshop & trainingen

Vragen? Aanmelden? Maak contact met mij:
Heleen Langeveld
heleen@deel-je-tijd.org
06-50620515

Wat staat er op de agenda?

Wat is het verdere aanbod?

Volg Heleen op Facebook

Volg Deel-je-tijd op Facebook