Coaching

Je overweegt coaching

Is de gedachte bij je opgekomen om je de komende tijd te laten coachen? Wat fijn! En waarschijnlijk: wat spannend ook. Want… wie zou je een tijdje met je mee willen laten lopen, wie vertrouw je je gedachten en gevoelens toe, wie is veilig?

Van harte wens ik dat ik dat ben en dat het struinen over de site je een beeld van mij geeft waar je vertrouwen mee groeit. En misschien ook wel je nieuwsgierigheid. Nieuwsgierigheid is een belangrijk ingrediënt in veranderprocessen. Overigens, net als moed.

Over mij… 

Ik ben opgeleid in Systemisch Werk (familie opstellingen) ‘ben’ NLP Master Practitioner. Heb de opleiding Meesterlijk Trainen afgerond, en sinds november 2018 ben ik gecertificeerd NLP Trainer. En dat allemaal bij De Eerste Verdieping in Delft, waar ik graag ben, opleidingen assisteer, train en coach, en jou ook graag naar doorverwijs voor opleidingen die ik passend vindt bij jouw proces. De kracht van leren in een groep onderschrijf ik van harte. Ik werk zelf ook met groepen, maar een NLP Practitioner geef ik niet vanuit Deel-je-tijd.

Wat gaan we doen?

In een coachingstraject vraag ik je naar jouw vraag. Waar loop je tegenaan,  waaraan merk je dit, in welke context. Wat zou je willen? Als je weet wat je wilt, hoe komt het dat je dit – nog – niet hebt? Als je de situatie waar je nu in zit niet meer wil, wat wil je dan wel? Wat helpt jou om te bereiken wat jij wil bereiken, wat heb je dan (innerlijk) te doen? De vraag onder jouw vraag, ofwel, waar gaat jouw vraag eigenlijk over, die is interessant om te ont-dekken.

We kijken zeker over je schouder terug naar vroeger. Naar het gezin waar je uit komt. Al je ideeën over jezelf, de ander, de wereld, zijn ontstaan in je vroege jaren. Om te checken of deze gedachten/overtuigingen nu nog voor je werken is het handig te kijken wat ze ooit gediend hebben. Bewustworden, om de automatisch piloot weer op handmatig te krijgen, keuzemogelijkheden creëren. Om jouw onbewuste processen voor jou bewust te maken.

Ik leer je vaardigheden, deel kennis met je. Over het brein, over leren aansluiten in communicatie met de ander, om je omgeving andere vragen te stellen dan je tot nu toe hebt gedaan. Bovenal begeleid ik je in je innerlijke proces om weer zich te krijgen op alles wat je zelf in huis hebt, door je te laten ervaren. Werk je met mij dan sta je vaak op vloerankers, vraag ik je vaak in gedachte een beeld te vormen, heb je regelmatig even je ogen gesloten, attendeer ik je regelmatig op wat ik zie aan jou en laat ik je checken wat jij in je lijf voelt, en welke betekenis jij daaraan geeft.

Zie het als dat we hoofd weer in verbinding brengen met je lijf, waar het wellicht voor jou voelt dat dit twee aparte delen van jou zijn.

Of wel, we doen dat om weer de regie in handen te krijgen en de controle los te laten.

Moed en kwetsbaarheid

Als jij besluit dat je met mij aan de slag wil om te kijken naar waar jij antwoorden op wil hebben, omdat je bijvoorbeeld vast zit in je relatie, in werk, gedoe in het gezin ervaart, met verdriet rondloopt, in een rouwproces zit, je zorgen maakt, gevoelens van uitputting kent, gemis aan motivatie, burnout-verschijnselen herkent, overactief bent en de rem niet weer weet te vinden, je eenzaam voelt… wat jouw aanleiding ook is, eenmaal besloten heb je nog een stap te zetten en die stap vraagt waarschijnlijk gewoon: m o e d. En dat begrijp ik helemaal.

En dan neem je contact met mij op…

Dat doe je door middel van het sturen van een mail naar heleen@deel-je-tijd.org of je belt mij: 06-50620515.

Aan de slag

Over het algemeen heb ik binnen twee weken ruimte voor een afspraak met jou. Het is ook mogelijk om in het weekend af te spreken en op een door de weekse avond.

Een sessie duurt anderhalf uur en ik adviseer jezelf zeker 5 tot 7 sessies te gunnen. De eerste ontmoeting zet van alles in beweging, voelt al snel voldaan of ontladend. Vaak is dit als een EHBO sessie. Veel mensen hebben nogal wat opgestapeld voordat ze hulp inschakelen. Jezelf ont-wikkelen, bewust worden van wat jou onbewust stuurt, veranderen, dat is gewoon een proces. Een proces van vallen en opstaan, van actie en bezinning, van aandacht verleggen naar wat je eerder niet zag, het laten groeien van nieuwe gedachten.

Niets is blijvend – behalve verandering

Voor die 5 tot 7 sessies, en misschien wel meer, nemen we tijd. De eerste afspraken volgen zich sneller op dan de latere en graag bekijk ik dit per persoon. Ik kijk graag naar wat werkt om samen met jou jouw doel te bereiken.

Waar?

Mijn werkruimte is in Rijswijk. In de Plaspoelpolder, aan de Steenplaetsstraat 11J.

Wandelcoaching kan op diverse plekken. Dat stemmen we samen af.

Wie betaalt?

Ik hanteer twee verschillende tarieven: particulier en zakelijk tarief.

Het zou kunnen dat je met je werkgever in gesprek bent geraakt en dat je werkgever je wil ondersteunen in het veranderproces dat voor je ligt… Wat mooi! Graag kom ik kennismaken met je werkgever en afspraken maken. Overleg ik werkwijze, tijdbesteding en tarief.

Verder zie je onder tarieven wat je wil weten.

Tot slot

Als ik spreek over veranderproces dat heb ik het vooral over dat ik jou graag begeleid naar wie je ook al weer bent en was, voordat je overlevingsstrategieën je gedrag van nu bepalen. Het gaat mij vooral over bewustwording. Wat is je strategie, en voor welk probleem is het een oplossing. En, lost het werkelijk op? Ik wil niet de perfecte jou maken. Kan ik gelukkig ook niet. Het gaat ook niet over het aanleren van vaardigheden, al leer je die ondertussen wel en zal je als vanzelf oefenen in ander gedrag, omdat je zicht krijgt op wat jou drijft, aanstuurt. En je gaat leren de juiste overtuiging (voor jou) te ontwikkelen om jezelf weer te zien en te laten zien.

En het spreekt voor zich; je bent van harte welkom!