Om de Tafel – Met andere ogen bekeken: zoals ik het zie

Zes bijeenkomsten op basis van NLP en Systemisch Werk

Zoals ik het zie

Ben jij op zoek naar antwoorden? Denk je vaak in oplossingen?

Stel je vragen zoals: waarom laat ik dit/dat gebeuren, waarom overkomt mij dit? Waarom denk ik zoveel, en hoe kan ik dat laten stoppen? Of… je neemt je regelmatig voor de volgende keer voor een andere aanpak te kiezen: “dan doe ik gewoon…”. Of, als mijn partner nou voortaan… dan kan ik gewoon”. Herken je deze gedachten? Brandt je iets op de lippen en slik je het iedere keer weer in?

Loop jij vast? In werk, relatie, gezondheid, met jezelf? Of heb je gewoon zin om meer over NLP en Systemisch Werk (opstellingen) te leren. Weet je heel goed wat je NIET (meer) wilt, en wat wil je eigenlijk dan wel…?

Hoe fijn zou het voor je zijn om te leren wat er bij jou van binnen allemaal werkt, draait, invult voordat jij er erg in hebt? Wat dit je kost aan energie die je best aan andere dingen in je leven wilt besteden. Wat als jij je daar bewuster van bent? Wat zou je dat opleveren?

We are wired for connection…

Wij mensen, wij zijn gemaakt voor connectie. Hoe ingewikkeld dit ook juist is, wij zijn er wel voor gemaakt. In contact met anderen zijn, misschien ook wel meteen de grootste angst die dan om de hoek komt kijken: wil de ander ook contact, verbinding, met mij? Of alleen al ik….

Deze sturing, deze menselijke balancering in ‘met de ander verbonden zijn, en blijven wie ik ben’ is de basis van al het werk dat ik doe. En er zijn een heleboel manieren om meer en meer zicht op jezelf te krijgen, bewust te worden van jouw sturing achter hoe jij dit in ieder contact met mensen om je heen doet. Of het voor je werkt, of niet meer. Of het meer gedoe oplevert dan rust en verbinding…

Waarom wil je hier dan bewust van worden?
Omdat alleen waar je je bewust van bent, kun je (bewust) veranderen.

En dan is het mogelijk om een ander resultaat te creëren, want een ander resultaat krijg je, als je iets verandert, bij jezelf.

Serie bijeenkomsten – Om de Tafel

Zes bijeenkomsten, over communicatie, het brein, de besturing van jouw gedachten en wat je ziet. Over in wiens schoenen jij staat als je naar de wereld om je heen kijkt. Over wat belangrijk is voor jou, over wat jij eigenlijk wil bereiken, wat jou daarbij zal helpen en wat je tegenhoudt. Inzicht in zicht dus! De afsluitende bijeenkomst besteden we aan Systemisch Werk en werken we met opstellingen.

Waar gaan we het over hebben?

Begrijpen en begrepen worden
Communicatie: aan de hand van een heel verhelderend model en dagelijkse voorbeelden krijg je inzicht in hoe jij en ik communicatie doen.
Wat ga jij doen als je weet wat je wilt?
Doelen stellen: wat wil je eigenlijk bereiken en waar ben je nu? Wat is er nodig om te bereiken wat jij wilt bereiken, wat houd je tegen? Een mooi verhelderend onderzoek over onder andere hulpbronnen.
Door andere ogen bekeken & dramadriehoek
Waarneemposities: zo had ik het nog niet bekeken… Natuurlijk kijk je door je eigen ogen de wereld in… of… zit je onbewust vaak op andermans stoel, of neem je zelfs iets meer dan gepaste afstand, en werkt dit altijd voor jou?
Waar gaat het over, en waar ligt de sleutel tot verandering
De verwarring tussen gedrag, dus wat we doen, hoe we dit doen, en wie we zijn of denken te (moeten) zijn.
Ja maar… Over overtuigingen
Overtuigingen: super krachtig sturingsmechanisme waar je toch zelf invloed op hebt. Veel overtuigingen ken je van jezelf, en van al die anderen, die nét zo krachtig sturen, ben je je niet bewust. Welke winst is daar te halen?
(Familie) Opstellingen
Werken met opstellingen, met representanten, vloerankers.

Voor wie?

Voor jou als je geïnteresseerd bent in NLP en Systemisch Werk. Als je nieuwsgierig bent naar jezelf en je omgeving. Voor jou als je heel goed weet wat je niet meer wilt, in welke situatie je niet meer wilt zitten, en niet weet wat je wel wil. Of als je weet wat jij wel wilt, maar niet weet hoe dit te bereiken. Misschien wil je een verandering in werk brengen, wil je meer begrepen worden, wil je een besluit nemen en stel je dit uit. Of je neemt juist steeds maar beslissingen waardoor je ook niet krijgt wat je wel wil krijgen.

Voor jou als je zin hebt in vanzelfsprekend leren, leren door aanwezig te zijn. Als je zin hebt in mensen ontmoeten die ook willen leren en ontwikkelen.Voor als je behoefte hebt mensen te ontmoeten met dezelfde nieuwsgierigheid. Ook voor jou als je werkt met mensen, in de zorg, in het onderwijs, in de opvang. Of je nu met kinderen of volwassenen werkt, en je wilt het contact met hen verbeteren, meer voor hen beteken.

Voor jou als je kampt met bepaalt gedrag waar je anders naar wilt kijken, vanaf wilt. Zoals dat je moe voelt, boos, teruggetrokken, gespannen, geïrriteerd, veel in je hoofd. Dat je last hebt van je omgeving, gedoe op je werk, dat het niet lekker loopt binnen je relatie, dat je je zorgen maakt over je kinderen, dat je veel twijfelt of je ‘alles wel goed doet’.
En ook voor jou als je al eens een NLP Practitioner hebt gedaan en je wilt weer een laagje ont-dekken.

Kijk bij AGENDA voor informatie over data, locatie en kosten. Direct aanmelden? Dat kan!

Is dit iets voor jou, en voor iemand die jij kent? Geef je op door mij een mail te sturen Heleen@deel-je-tijd.org of stuur mij een bericht via: 06-50620515.

Meer weten over mij? Kijk bij: Over Heleen