Aanbod

Wat is er allemaal mogelijk?

Persoonlijke coaching – persoonlijke ontwikkeling

In een aantal sessies onderzoeken welke verandering jij nodig hebt om beweging te creëren in waar jij in vast zit. Jouw vraag kan gericht zijn op werk, gezin, relatie. Kan gaan over onzekerheid, verantwoordelijkheidsgevoel, eenzaamheid, burn-out, dat je blijft doen wat je deed ook al wil je dat niet meer. Je voelt je al lange tijd ongemakkelijk, bent toe aan verandering,  keuzes maken stel je uit, je weet niet meer wat je eigenlijk wil, merkt dat je vaker ruzie hebt, of je juist steeds meer terugtrekt. Je werkt nog harder werken, slaapt slecht, terwijl je al zo moe bent, of je komt de bank niet meer af en voelt dat dit ook de oplossing niet is. Je zit vast in je lijf (spanning), voelt je opgejaagd. En misschien verlang je gewoon naar eens met iemand praten over onderwerpen die belangrijk zijn voor jou en waar je van denkt dat je hier met je omgeving niet over kan praten.

Afhankelijk van jouw vraag, vanuit welk verlangen jij je wil laten coachen ga ik uit van vijf tot zeven sessies, soms wel tien van een uur tot anderhalf uur. Persoonlijke ontwikkeling is een proces. Tarieven staan vermeld bij contact.

Uitgebreider informatie: kijk bij COACHING

Persoonlijk coaching – verlengde sessie

Een verlengde coachingssessie duurt drie uur. Heel fijn om het bijvoorbeeld eens uitgebreid te hebben over waarden; wat is belangrijk voor jou. Bijvoorbeeld in de context werk, relatie, ondernemerschap.

Coachen in het onderwijs

Voor mensen met het onderwijshart! Inspiratie voor leerkracht, docent, team. Lees er meer over bij Coachen in het onderwijs.

Coaching/Intervisie

Neem je deel aan een NLP Practitioner of Master, of misschien een coachopleiding op basis van NLP en wil je graag wat dieper op een model ingaan. Intensiever ontdekken wat dit model voor jou betekent… ook daar kunnen wij in een coachssessie mee aan de slag gaan. Heel leerzaam en verhelderend.

Om de Tafel – losse thema bijeenkomsten en als serie zoals:
Met andere ogen bekeken – Inzicht in zicht

Zes bijeenkomsten met een groep van 6 tot 8 deelnemers. Iedere keer werken we vanuit een kei van een (NLP) model, met voorbeelden, met oefeningen, met reflectie en waarschijnlijk met een behoorlijk aantal keer het geluid van: ‘ohhh, werkt dat zo!’

Communicatie: hoe wij communicatie dóen. Doelen stellen: om koers te bepalen. Waarneem posities: naast alle voor en nadelen van de diverse waarneemposities ook de check wat levert het mij op om af en toe van positie te switchen, en waar ligt mijn voorkeur? Overtuigingen, oh ja, daar kunnen we wel drie dagen aan besteden, en we beginnen bij het begin. Over drama en kracht in communicatie en contact met de ander (en jezelf). Tot slot een opstellingenbijeenkomst. Voor wie deze bijeenkomsten vooral geschikt zijn, alle praktische informatie, is verderop op de site terug te vinden. Kijk even onder: workshops&trainingen bij Met andere ogen bekeken.

Workshops – Teamwork

Om de Tafel met jouw team

Wil je een inspiratiedag binnen jouw bedrijf organiseren? Een teambijeenkomst en de diepte in op één onderwerp? Organiseer je (netwerk)bijeenkomsten en wil je zelf en de deelnemers meer leren over communicatie? Wil je mensen laten proeven aan NLP en wat NLP voor hen kan betekenen? Met een team samenkomen om elkaar beter te leren kennen, het samen over iets heel anders te hebben dan op de werkvloer? Onderzoeken wat voor jullie persoonlijk belangrijk is, voor het team, voor de organisatie. Verhelderen? Ik kom graag langs voor het geven van een workshop. Er zijn diverse onderwerpen mogelijk. Communicatie; jezelf en de ander begrijpen, waarden, hoe het brein werkt, de sleutel tot het ontwaren van verstrikking in communicatie, hoe sluit je aan in communicatie en contact met de ander, motivatie, noem maar op. Een korte workshop als proeverij, of een dagdeel aan de slag… bespreek je wensen met mij.

Lees er meer over bij TEAMWORK.

IMG_6669

(Familie) opstellingen (systemisch werk)

Voor de mensen die bij mij in coaching zijn organiseer ik met regelmaat Familie Opstelling dagen. Die dagen werken we met de vragen die in de coaching boven zijn gekomen en onderzoek vragen. Wil jij kennismaken met opstellingen, maar coach ik je niet, dan ben je toch van harte welkom. Wellicht word je als representant gevraagd en ook als toeschouwer zit er altijd informatie in voor wat er bij jou speelt, de vraag die jij bij je draagt.

Wanneer? Zie Agenda.

Opstellingen in het onderwijs

Onderwijs draag ik een warm hart toe, vanwege de leeromgeving, wat is er nodig om te leren, hoe ziet de onderwijzer het kind, wat laat het kind zien…
Wil jij met je schoolteam, docententeam, leerkrachten een dag werken met opstellingen om te leren over de systemische wetten: Ordening (je plek), Binding (recht op plek) en Balans (in geven en nemen), wat ons mensen beweegt, hoe we verstrikt raken in onbewust aandragen van oplossingen? Wil je leren met systemische ogen naar de kinderen en jongeren te kijken, naar jezelf, en wat dit jullie oplevert? Waarom zijn deze wetten zo belangrijk, wat gebeurt er als we ons vergissen in plek, hoe herkennen we dit? Bij de ander, bij jezelf. Waarom zou je dit willen weten? Sta je wel eens stil met welke plek jij als leerkracht, docent in wil nemen, in relatie tot jouw leerling?

Een dag werken met jouw onderwijsteam. Hoe meer en meer ik met vanzelfsprekende Systemische- en NLP-ogen de wereld in kijk, klopt mijn hart nog harder voor het onderwijs. Voor leerling én docent. Want in het onderwijs gaat het over ontwikkelen en groei, het creëren van een veilige leeromgeving.

Dit laatste wordt er de laatste jaren niet makkelijker op. Grotere scholen, grotere klassen, meer gelijkheid waar de diversiteit er niet minder om wordt. In een wereld waar de externe prikkels toenemen en toenemen, en interne prikkels onderdrukt worden. Passen in het gareel is praktisch, echter praktisch onhaalbaar.

Graag breng ik inspiratie, een andere kijk, bewustwording, om positieve veranderingen in het contact tussen leerkracht en leerling mogelijk te maken. Onderwijzers die weten (en verbonden zijn) met wat zij in het onderwijs willen brengen… wat maken zij mogelijk? Omdat we allemaal wel eens vergeten waarom wij ook al weer doen wat wij doen, breng ik graag inspiratie, bewustwording en onderwerpen die voor de leerkracht belangrijk zijn naar het onderwijs toe.

Onderwerpen?

– de bril waarmee wij de wereld zien, wat zie ik, en wat dan niet
– contact tussen leerkracht en kind, hoe hoor ik het kind
– contact tussen leerkracht en ouders
– wat vind ik als leerkracht belangrijk in contact met kind en klas
– collega’s, en leren van elkaar
– dynamieken in de klas
– wat wil ik mogelijk maken als docent


Contact dat raakt maakt beweging!

Wil je een studiedag gebruiken voor verdieping in NLP, Systemisch Werk en Opstellingen in het onderwijs? Neem dan contact met mij op. Dat kan middels het Aanmeldformulier Opstellingen in het onderwijs. Stuur een mail: heleen@deel-je-tijd.org of bel mij: 06-50620515

Contact

Heleen Langeveld
Coaching & Training

Steenplaetsstraat 11J
2288 AA  Rijswijk

06-50620515
heleen@deel-je-tijd.org